Öğretim üyemize NASA'dan proje desteği

Üniversitemiz Computer-Agriculture-Planning (ComAgPlan) Çalışma Grubu Üyeleri, MedRIN (Mediterranean Regional Information Network-NASA) Türkiye koordinatörü ve Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Levent GENÇ ve Ziraat Fakültesi öğretim elemanı Arş. Gör. Dr. Melis İNALPULAT’ ın, Universities Space Research Association (USRA) -Goddard Space Flight Center (GSFC, NASA) , Yale University ve Foundation for Research and Technology Hellas (FORTH)’ tan araştırmacılarla birlikte sunulan proje, NASA yer bilimleri çalışmaları birimi tarafından seçilen 8 projeden biri olarak desteklenmiştir. Prof. Dr. Levent GENÇ ve Arş. Gör. Dr. Melis İNALPULAT, projede bölgesel ortaklar olarak yer alacaklardır. Proje, Uzaktan Algılama, Arazi Kullanım ve İklim Değişimi konularını kapsamakta olup çalışmalar 3 yıl boyunca 22 Akdeniz ülkesinde yürütülecektir.