Kent Üzerine Tartışmalar VII

"Çanakkale'de Mültecilerin Güncel Durumu" başlıklı sunum yapıldı.

ÇOMÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü ve Çanakkale Kent Müzesi ortaklığı ile Doç. Dr. Arzu Başaran Uysal kolaylaştırıcılığında düzenlenen Kent Üzerine Tartışmalar serisi kapsamında 21 Mart 2018 tarihinde Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Çanakkale Şubesi tarafından “Çanakkale’de Mültecilerin Güncel Durumu" başlıklı sunum yapıldı.
Dernekte araştırmacı olarak çalışan Ayşe Merve Köseoğlu'nun, dernek avukatı Dilan Pekesen'in ve Farsça tercümanı Hasan Akbarpour’un konuştuğu etkinlikte mültecilerin ülke genelindeki durumları konuşuldu. Dernek kapsamında yapılan çalışmaların tanıtıldığı sunumda derneğin Çanakkale özelinde göçmenler ve sığınmacılar ile ilgili gerçekleştirdikleri projeler anlatıldı.

(Detaylı bilgi)