Kent Üzerine Tartışmalar VI

21 Şubat tarihinde “Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Planları” başlıklı sunum yapılmıştır.

ÇOMÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü ve Çanakkale Kent Müzesi ortaklığı ile Doç. Dr. Arzu Başaran Uysal kolaylaştırıcılığında düzenlenen Kent Üzerine Tartışmalar serisi kapsamında 21 Şubat tarihinde, Çanakkale Tarihi Alan başkanlığı Alan Planlama Grup Başkanı Şehir Plancısı Özkan Tekin tarafından  “Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Planları” başlıklı sunum yapılmıştır. Özkan Tekin, bu sunum kapsamında,  Gelibolu'nun 1973'te Milli Park ilanından, 2014'te Tarihi Alan Başkanlığı statüsüne geçişine kadar olan süreci açıklayarak, Gelibolu Yarımadası'nın  değişen idari statüsününü katılımcılara aktarmıştır. Bugüne kadar Gelibolu Yarımaadası için yapılan planların ele alındığı sunumda sunumda, yeni yapılan planla birlikte, Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'nı bekleyen gelecek tartışılmıştır. (detaylı bilgi)