"Farklı Gelir Gruplarının Konut Satın Alabilirliğinin Mekânsal Analizi" Semineri

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gayrimenkul Geliştirme Anabilim Dalı tarafından düzenlen, İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Alkay tarafından verilen "Farklı Gelir Gruplarının Konut Satın Alabilirliğinin Mekânsal Analizi" başlıklı seminer, 21 Mayıs 2018 Pazartesi günü saat 13:30'da Mimarlık ve Tasarım Fakültesi 331 No'lu derslikte gerçekleştirilmiştir.

2000'li yıllarla birlikte inşaat sektöründeki büyümede gözlemlenen değişimin aktarıldığı sunumda, sektörün büyümesinde kamunun rolüne değinilmiştir. Seminer kapsamında, özellikle konut satın alabilirliğin farklı gelir gruplarına göre dağılımının analizi aktarılırken, dar gelirlilerin mevcut konut piyasasında yer alamamasının nedenleriyle birlikte, konut sektöründeki arzın hedef gelir grubunun büyüklüğü ve gelir dağılımında yer aldığı dilim de tartışmaya açılmıştır.