Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi
Şehir ve Bölge Planlama Bölümü

8 Kasım Dünya Şehircilik Gününde Ülgür Gökhan Şehir ve Bölge Planlama Öğrencileriyle Buluştu

8 Kasım Dünya Şehircilik Günü etkinlikleri kapsamında, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Şehir ve Bölge Planlama öğrencileriyle buluştu.

8 Kasım 2019 Cuma günü, ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan davetli konuşmacı olarak katıldı. ÇOMÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Başkanı Doç. Dr. Arzu Başaran Uysal, 8 Kasım Dünya Şehircilik Gününün önemini ifade ettiği açılış konuşmasında, şehir ve bölge planlama bölümünün ilk çalışma alanının Çanakkale ve çevresi olduğunu, öğrencilerin eğitime öncelikle kenti tanımaya çalışarak başladıklarını vurguladı. Uysal, bu karşılıklı beslenmenin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğine ve kentsel mekana katkı sunacağına dikkat çekti.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, konuşmasında 10 senedir ÇOMÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümüyle önemli çalışmalara imza attıklarını ifade ederken, bundan sonraki yıllarda da bu ilişkinin beslenerek devam edeceğine dikkat çekti. Gökhan, şehir ve bölge planlama meslek alanının önemini vurgularken, donanımlı plancıların sadece şehir planlama alanında değil aynı zamanda kent yönetiminde de önemli görevler üstlendiğine dikkat çekti.  

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın konuşmasının tam metnine buradan ulaşabilirsiniz.