Mekan ve İnsan - 210: İklim-kurgu Filmlerinin Yapılı Çevre Üreticilerinin Farkındalıklarına Etkisi

Mekan ve İnsan, her hafta Youtube Mekan ve İnsan hesabında, Spotify Mekan ve İnsan podcast kanalında ve her Pazartesi 18:00'de Medyascope Plus'ta yayında. Mekan ve İnsan’ın 210. bölümünde “İklim Kurgu Filmlerinin ve Belgesellerinin Planlama ve Tasarım Öğrencilerinin Farkındalık ve Eleştirel Düşünmelerini Geliştirmedeki Rolü” başlıklı makaleleri üzerine Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Melda Açmaz Özden ve Mimarlık Bölümü'nden Doç. Dr. Ali Tolga Özden ile sohbet ediyoruz.

1. İklim-kurgu filmleri ile iklim değişikliğine dair farkındalık yaratılabilir mi?

2. Tasarım ve planlama öğrencileri iklim-kurgu filmleri ile iklim değişikliği sorunlarına daha duyarlı hale gelebilir mi?

3. İklim-kurgu filmleri, ne gibi olası çevre felaketlerini işaret ediyor?

4. Geleceğin yapılı çevre üreticilerinin meslek eğitimlerine iklim değişikliği farkındalığını artırıcı ne gibi uygulamalar dahil edilebilir?

5. Covid-19 pandemisi sonrası dönemde iklim-kurgu filmlerinin genel izleyicide ne gibi izler bırakmasını bekleriz?